Nuohous

Rakennuksen omistajan, haltijan ja toiminnanharjoittajan on yleisten tilojen ja koko rakennusta palvelevien järjestelyjen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan määrävälein. Nuohous tulee suorittaa kotitalouksissa sekä muissa kiinteistöissä kerran vuodessa. Yksityisessä käytössä olevat vapaa-ajan asunnot tulee nuohota kolmen vuoden välein, muussa käytössä olevat vapaa-ajan asunnot kerran vuodessa.

Nuohoukseen kuuluu tulisijojen ja savuhormien puhdistus ja yleisluontoinen kuntotarkastus. Lisäksi tarkastetaan paloturvallisuuteen liittyvät tulisijojen ja hormien suojaetäisyydet. Nuohooja tiedottaa havaitsemistaan puutteista ja vioista kiinteistön omistajalle tai haltijalle sekä neuvoo ja opastaa tulisijojen asianmukaisessa käytössä.

Vuosittainen lakisääteinen nuohouskäyntisopimus

Nuohooja ja asiakas voivat solmia yhdessä vuosittaisen nuohouskäyntisopimuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että nuohooja saapuu automaattisesti noin vuoden kuluttua edellisestä nuohouskerrasta.

Hormien ja tulisijojen kuntotarkastukset

Nuohouskäynnin yhteydessä teemme aina yleisluontoisen tulisijojen ja savuhormien tarkastuksen. Lisämaksusta suoritamme perusteellisen kuntotarkastuksen hormikameraa ja savupanoskokeita apuna käyttäen. Savupanoksesta ei aiheudu hajuhaittoja kiinteistöihin. Erikseen tilatusta kuntotarkastuksesta asiakas saa aina kirjallisen lausunnon.

Keskuslämmityskattilan puhdistus

Puhdistamme sekä öljy- että puukattiloiden tulipinnat. Puhdistukseen kuuluu laitteiden yleinen kuntotarkastus.

Nokipalojen jälkityöt

Sisältää hormin nuohouksen, kunnon tarkistuksen sekä palamisjätteen poiston.